Kultúra

2011.11.21. 09:00

Gregor József énekverseny - Fehérvári ifjú is nyert

Székesfehérvár - Néhány korábbi és idei nyertes gálakoncertjével vasárnap bejeződött a 3. Országos Gregor József Énekverseny a Hermann zeneiskolában. Kiosztották a díjakat is.

Szabó Zoltán

Immár harmadszor rendezte meg a Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola és AMI  a  nemes versengést, amelynek elindításában  maga Gregor József vállalt nagy szerepet. Halála után özvegye támogatásával az operaénekesről nevezték el a versenyt,  ezzel is méltó emléket állítva a kiváló művésznek és embernek.  Az ország  zenei  intézményeiből csaknem  hatvan ifjú és tehetséges  énekest neveztek.  Az első   kategória első korcsoportjában nem osztottak első díjat. Második lett Bojtos Lilla Luca, a budapesti Dohnányi Ernő és Havár-Ferenczy Anna Vivien, az ugyancsak budapesti Molnár Antal  zeneiskolából.  Harmadikak lettek: Kovács Ildikó, a miskolci  Egressy Béni  és Varsányi Péter, a győri Richter János iskolából. Az első kategória 2. korcsoportjának első díjasa Gyarmati  Zsófia,  a Dohnányi iskolából.  A második kategória 1. korcsoportjában   harmadik díjakat  adtak át a győri Anyalai Rékának  és   budapesti, bartókos  Nagyová Anitának.   A második korcsoportban  elsődíjas lett a   fehérvári Katona Lóránt  a Hermannból és Horváth Csaba  a budapesti Szent István iskolából.  A második és harmadik díjasok valamennyien budapestiek:  Velkei Alexandra, Ekanem Bálint Emota, Szentes Anna, Süttő Ildikó, Balázs Júlia.  A harmadik  kategória győztese a győri Papp Renáta  (Richter János iskola)   lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!