Kultúra

2011.09.18. 13:08

Kisbíró, borkirálynő, ló-erő és lóerő, huszárok

Lajoskomárom - A pincefesztiválon borkirálynőjét választottak, a szüreti felvonulás az Ozorai utcai mérlegház elöl indult kora délután, a vigasság az esti bálon teljesedett ki.

V. Varga József

A Történelmi Kör a néhány éve felelevenített hagyomány szerinti Fülöp-hegyi pincefesztivált és a szüreti felvonulást, mulatságot szombaton rendezte meg a szőlőhegyen és környékén.

A bormustra, a nemes nedűkről való diskurzus a Mosberger-pincénél zajlott, a látványos szüreti felvonulás kora délután indult végig a falu utcáin, a székelyudvarhelyi huszárok vezetésével. A kisbíró, Csiszi István tréfás rigmusokban beszélte el a falu történéseit. A szőlőhegyi keresztnél a történelmi egyházak képviselői megáldották a szőlőt és a bort, a ló-erők mellett a lóerők is elszabadultak a motoros konvoj cirkálásakor, a vásártéri programok a gyerekeket várták, a nagysátornál köszöntők hangzottak el, s Csulik Márta személyében borkirálynőt is választottak.

A szomjasakat bortúra várta pincéknél, a nótákat Mihalovics Zsolt prímás és cigányzenekara húzta a színpadon, fellépett a zselyki fúvószenekar és a csíkszeredai néptáncegyüttes, Katona Lóránt és Molnár Boglárka énekelt, az esti szüreti bálon a Kékfény tánczenekar muzsikált. Amint Marikucza Péter, a kör elnöke előzetesen ígérte: nem maradt éhen és szomjan senki sem.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!