Kultúra

2011.08.24. 15:16

Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust Etyeken

Zsigmond Vilmos és Ragályi Elemér tart mesterkurzust augusztus 28. és szeptember 10. között operatőrhallgatók számára a Budapest Cinematographer Masterclass (BMC) képzés keretében Etyeken.

MTI

A két évtizedes múltra visszatekintő operatőri mesterképzést kétévente rendezik meg Magyarországon. Korábban többek között Kovács László, Billy Williams és John Schwartzman is szerepelt a mesterek között. A kurzust a MEDIA program regisztrálta, támogatja és felvette a hivatalos posztgraduális képzések közé. A hallgatók diplomát kapnak a tanfolyam végén.
A képzésre előzetesen elküldött anyagokkal pályázókat a Színház - és Filmművészeti Egyetem (SZFE) és a Magyar Operatőrök Társasága felkért szakértői választották ki.
Az idei mesterkurzust az etyeki Korda Filmstúdióban rendezik meg. A résztvevők számára operatőri gyakorlatokat, előadásokat, vitákat és szakmai prezentációkat szerveztek. A hallgatók első ízben a hagyományos filmfelvétel mellett digitális felvételt is készítenek.
A mesteriskolában zajló munkáról húszperces dokumentumfilmet forgatnak a SZFE kameraman osztályának hallgatói. Ez egyúttal referenciaként is szolgál a BMC-t támogató CILECT, a világ filmes és televíziós iskoláinak szövetsége felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!