Kultúra

2011.02.18. 06:46

Számítási problémák a közoktatási törvény koncepcióban

Budapest - Ellentmondások feszülnek az új közoktatási törvény koncepciója és a hozzá kapcsolódó, költségvetési hatásokat bemutató minisztériumi háttérszámítások között - közli a Magyar Nemzet, a Népszabadság és a Népszava pénteki száma.

MTI

Amíg a törvény koncepciója szerint az osztályok, csoportok létszámának csökkentése 7500 fővel növelheti a pedagóguslétszámot, addig a hozzá kapcsolódó minisztériumi anyag szerint ugyanez az intézkedés 52 ezerrel több tanár alkalmazását teszi szükségessé - áll a Magyar Nemzetben.
   
A polgári napilap szerint az intézkedés költségvetési többletigénye 122,1 milliárd forint, ha viszont a koncepció szerint csak 7,500 fővel gyarapodna pedagógus-létszám, akkor 17,6 milliárd forint is elég lenne.
   
A Népszabadság és a Népszava írása szerint a jövő szeptemberben induló pedagóguséletpálya-modell megvalósításához 326 milliárd forintra lenne szükség, de ennek előteremtése szinte lehetetlen. Ugyanakkor a lapok Hoffman Rózsa államtitkárt idézik, aki szerint erre a pénzre nem egy összegben van szükség, hanem a bevezetés fokozatos megvalósítása során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!