Kultúra

2011.01.25. 20:06

Médiatörvény - A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége támogatja a kormányt

A Németországi Magyar Szervezetek Szövetsége (BUOD) támogatásáról biztosította a magyar kormányt a nemzeti érdekek megvalósításában, és az erről szóló nyilatkozatát kedden eljutatta az Európai Parlament összes magyar képviselőjéhez.

MTI

 A 2011. január 20-án született nyilatkozatban aggodalommal állapítják meg, hogy "a legutolsó parlamenti választásokon pozícióit elveszített politikusok egy csoportja és e csoportot támogató befolyásvesztett értelmiségiek" Magyarországot "megbélyegző, rágalmazó és lejárató nemzetközi médiakampányt indítottak el". 
A szövetség elítéli "ezt az álszent Magyarország ellen folytatott politikai hadjáratot, amelyben Európát olyan törvények miatt akarják 'megvédeni' Magyarországtól, amelyeket az Országgyűlés kétharmados többséggel fogadott el". A szövetség úgy véli, hogy a törvényeket "tudatosan elferdítve" mutatják be.
 A parlament által elfogadott gazdasági jogszabályoknak a szövetség szerint az a céljuk, hogy tartsák az Európai Unió által elvárt költségvetési hiánycélokat.
A szövetség úgy látja, hogy bár a kormány kifejezte készségét, hogy finomítja a jogszabályokat, a Magyarországot támadó médiakampány "még nagyobb vehemenciával folytatódik", amely annak a bizonyítéka, hogy a "támadások mögött a hatalmukat elveszett politikai erők és az érdekeiben sértett nemzetközi pénzvilág áll".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!