Kultúra

2011.01.13. 10:46

A PDSZ a közoktatási törvényről szóló vita meghosszabbítását kéri

FMH - Levélben fordult valamennyi parlamenti párt frakcióvezetőjéhez és az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága elnökéhez a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kérve a közoktatási törvények koncepciójáról szóló vita március 31-ig való meghosszabbítását.

MTI

Mendrey László, a PDSZ elnöke a szakszervezet honlapján közzétett levélben kiemelte: a PDSZ tudomásul veszi, hogy a közoktatási törvény és a pedagógus életpályáról szóló törvény koncepciójának vitája nem szerepel a parlament tavaszi ülésszakának tervezett napirendi pontjai között. Ugyanakkor ezt intő jelnek tartják, mert így a koncepciók törvénnyé válása legalább egy évvel csúszik.
Ismereteik szerint a kodifikációra leghamarabb nyáron kerülhet sor, így nem látják akadályát a tervezetek további megvitatásának, s egy széles szakmai alapokon nyugvó javaslatcsomag összeállításának.
Azt kérte, a frakcióvezetők kezdeményezzék a tervezetek vitájának újbóli megnyitását, s annak meghosszabbítását március 31-ig.
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár múlt heti sajtótájékoztatóján az MTI kérdésére közölte: a tárca szándéka a közoktatási és a pedagógus-életpályamodellről szóló törvénytervezet mihamarabbi benyújtása. Megfogalmazása szerint az európai uniós soros elnökség oly mértékben leterheli a kormányt, hogy a kabinet úgy döntött: csak azokat a jogszabályokat veszi fel tavasszal kötelező jogalkotási tervébe, amelyeket mindenek felett meg akar alkotni. 
Ugyanakkor akár kétszer annyi törvényjavaslatot is be lehet nyújtani - fűzte hozzá akkor az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!