Kultúra

2010.11.04. 18:35

Zsögödi képek a Csók képtárban

Székesfehérvár - Zsögödi Nagy Imre műveiből nyílik kiállítás november 6-án, szombaton 17 órakor a Csók képtárban. A tárlat január 23-áig tart nyitva: ezalatt Aba-Novák pannója is megtekinthető.

Gábor Gina


A fénnyel festő művésznek nevezett Zsögödi Nagy Imre munkásságát bemutató tárlaton az 1976-ban elhunyt  csíkzsögödi festő 60 alkotása látható. A Csíki Székely Múzeum gyűjteményéből válogatott anyag átfogóan láttatja a művész munkásságát. Zsögödi  az első erdélyi festő volt, aki tanulmányai elvégzése után azokat a festészeti értékeket vitte haza, amelyeket a nagybányai iskola teremtett meg, az az iskola, amelyre a modern magyar, huszadik századi festészet épült. A  megnyitón köszöntőt mond Ráduly Róbert Kálmán  csíkszeredai és  Cser-Palkovics András fehérvári polgármester, valamint Vargha Tamás, a megyei közgyűlés elnöke. A tárlatot megnyitja Szabó András főmúzeológus, a Nagy Imre-hagyaték kurátora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!