Kultúra

2010.05.10. 02:28

Jó játék a színjátszás

Székesfehérvár - Néhány éve megszakadt hagyományt élesztettek fel, amikor ismét fesztivált rendeztek a megyei diákszínjátszóknak.

Móré Erzsébet

Az Alcoa Köfém művelődési házának színpadán léptek a világot jelentő deszkákra az ifjú színjátszók. Öt csoport mutatta be műsorát, előadásukat  a zsűri - Lajos Sándor rendező újságíró, Kozári Ferenc színész és Simon József a művelődési ház igazgatója - értékelte: nem fukarkodtak a dicsérettel, de rámutattak azokra a pontokra, ahol még csiszolgatni, kerekíteni lehet a produkción. A szombaton tartott fesztiválon első helyet szerzett a Tedi (Teleki Blanka Gimnázium) csoportja, felkészítőjük Láposi Anita. Második lett a Kodolányi középiskola Szín-padka együttese, felkészítő tanáruk Bobory-Michenna Boglárka. Harmadik helyet szerzett a Comenius Angol-Magyar Gimnázium csoportja, az ő felkészítő tanáruk Geszlerné Hollósi Kornélia. A jó hangulatú találkozón még drámapedagógiai játékra is szakítottak időt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!