Kultúra

2010.01.22. 13:38

A Gettómilliomos rendezője visszatér a színházhoz

FMH - Frankeinstein, Danny Boyle, a Gettómilliomos rendezőjének szemével - csakhogy nem a filmvásznon, hanem egy londoni színházban. Érdekes vállalkozásnak ígérkezik.

MTI

Danny Boyle, a Gettómilliomos Oscar-díjas brit rendezője még idén színpadra állítja Londonban Mary Shelley Frankenstein című gótikus rémregényét.
Boyle színházi rendezőként kezdte pályafutását a londoni Royal Courtnál és a Royal Shakespeare Companynál, és most a filmvilág őrülete elől tér vissza első szerelméhez, a színházhoz - mondta Nicholas Hytner, az előadásnak helyt adó londoni Nemzeti Színház igazgatója csütörtökön.
Hytner szavaiból kiderült, hogy a rendező nyolc éve foglalkozik a Frankenstein színpadra állításának gondolatával, de csak most szánta rá magát a visszatérésre, miután úgy érezte, nagyon megviselte a filmezéssel eltöltött 15 év.
Boyle Nick Dear új Frankenstein-adaptációját akarja felhasználni az általa elképzelt nagyszabású, rendkívül látványos színházi produkcióhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!