Kultúra

2009.08.31. 10:42

Ákossal testközelben - a művész különleges élményt ígér a turné utolsó állomásán

FMH - Ami biztos: valóban Dunaújvárosban lesz az Ákos 40+1 turné utolsó állomása, amelyen az elmúlt húsz év dalaiból hallhat majd a közönség. Érdemes lesz eljönni - invitál mindenkit Kovács Ákos.

Gallai Péter

Nem a szerződésében foglaltak miatt érkezett a minap Dunaújvárosba Kovács Ákos,  hanem azért,  mert  szeretné, hogy a negyvenedik tanév előtt álló Dunaújvárosi Főiskola Hallgatói Önkormányzatának rendezvénye sikeres legyen. A koncert szeptember 4-én este  a DF sportcsarnokában lesz.

- Számomra nagyon fontos ez az előadás, az pedig, hogy Dunaújvárosban lesz az utolsó  felvonás,  kiemeltté teszi. E  héten pénteken  két órát is meghaladó műsorral készülünk, amely az elmúlt húsz év dalait tekinti át. Tavaly Ákos 40 néven kezdődött a sorozat, kisebb helyeken és színházakban  képzeltük el a fellépéseket, és  nem rockos külsőségekkel, hanem szmokingban,  zongora, bőgő és  dobseprűs kísérettel. Ugyanis ekkor kettős jubileum volt az  életemben,  önhibámon kívül  lettem negyven, és húsz éve állok a világot jelentő deszkákon - kezdte Ákos.
Majd elárulta, hogy a tizennégy állomás után nem terveztek újabb fellépéseket, ám amikor véget ért,  annyi meghívást kaptak 2009-re, hogy ezeket is elvállalták. A turnét pedig némi öniróniával 40+1-re keresztelték át.
- Nem lesz 40 + 2, legalábbis koncertben, azért az éveim számában remélem van remény erre. Tehát Dunaújvárosban  egyfajta  turnétemetőt is tervezünk, de vidám hangulatban. Az első koncertekhez képest finomhangoltuk a repertoárt, és a szmokingot is levetettük, de a hangzás maradt. Ezenfelül  lesz ízelítő abból is, mi várható 2010-ben. Én huszonnyolcadszor is izgulok majd a fellépés előtt, amelyre nagy szeretettel jövök, s ezt a közönség nagy része meg is érzi. A zenekar hihetetlenül jó hangulatban töltötte az évet, kifulladhattunk volna, de kamaszos lelkesedéssel csináljuk továbbra is. Itt nem arról  lesz szó, hogy rajongó és popsztár kapcsolata, ennél sokkal többről    kérem, jöjjenek el. Itt két szám között van időm történeteket mesélni, hiszen közel vagyunk egymáshoz az emberekkel, amikor rockkoncerten a két méter magas színpadon állok,  tőlük távol, ezt  nem igazán lehet  megtenni. Hihetetlenül élvezem, nekem tetszik. Azt is szeretném, ha erre az estére nem felejteni, hanem emlékezni érkezne mindenki. Ne ki-, hanem bekapcsolódás legyen a koncerten - tette hozzá a művész.
Majd felmerült a kérdés, hogy  különböznek-e a  helyszínek hatására az előadások, amire Ákos így felelt:
 - A hétvégén még Kézdivásárhelyen is fellépünk, de oda is ugyanazt visszük, amit ide hozunk. Azokhoz megyünk, akik szeretnek,  meghallgatnak,  éppen ezért nem kell szelektálnunk.

Fotó: Lázár Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!