Külföld

2009.06.24. 10:31

Özönvíz Ausztriában - lezárt utak

Körülbelül félszáz utat lezártak Ausztria északi részén a több mint 48 órája tartó esőzések miatt - jelentették szerdán hírügynökségek.

feol.hu

Nem lehet közlekedni többek között a salzkammerguti (B145 jelű) úton és a B3-as jelzésű Duna-úton Mauthausen és Steyregg között.
Az osztrák autóklub (ÖAMTC) közlése szerint főleg Alsó- és Felső-Ausztriát sújtja az ítéletidő.
Az osztrák hadsereg tízezer katonáját riadókészültségbe helyezték.
Tartani lehet tőle, hogy halálos áldozata is van a szűnni nem akaró esőzésnek: a rendőrség közlése szerint Graz közelében a megáradt Mura folyóba csúszott egy terepjáró, és egyelőre sem az autót, sem utasait nem találják.
Felső-Ausztriában a Krems és a Traun folyók kiléptek medrükből. Összesen csaknem 2500 tűzoltó volt szolgálatban. Kiszivattyúzták a vizet az elárasztott pincékből, homokzsákokat töltöttek meg és más védelmi intézkedésekben segítettek.
 A meteorológia kimutatása szerint több mint egy tucatnyi körzetben 100 liternél is több csapadék zúdult le egy négyzetméternyi területre az elmúlt 48 órában. Sankt Pöltenben négyzetméterenként 164 liter, Gmundenben 149 liter eső esett; a listavezető egy alsó-ausztriai település, a Scheibbs körzetbeli Lunz am See, ahol 207 litert mértek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!