Külföld

2011.01.12. 13:41

Ötezer euróért adta el gyermekét egy román házaspár

A román hatóságok büntetőjogi vizsgálatot indítottak egy fiatal romániai házaspár ellen, miután tudomást szereztek arról, hogy a férfi és a nő hat évvel ezelőtt ötezer euróért eladta egyik gyermeküket.

MTI

A hatóságok szerint a nyomorúságos körülmények között élő, háromgyermekes nő és férfi 2004-ben bocsátotta áruba egyik gyermekét. Akkor 24 évesek voltak, Franciaországba utaztak a könnyebb megélhetés reményével. Ott született meg gyermekük, akiért az Adevarul című napilap szerint egy roma nemzetiségű nő 5 ezer eurót ígért.  
Az "üzlet" megkötésekor a házaspár a helyszínen meg is kapott 3 ezer eurót, a többit részletekben utalták át nekik bankszámlára. A román hatóságok akkor érték tetten őket, amikor az utolsó részletet készültek kivenni a bankból.
A férfit és a nőt előzetes letartóztatásba helyezték, mindketten fellebbeztek a korábbi döntés ellen. Kedden a Temes megyei törvényszék bírái szabadlábra helyezték őket. Azzal indokolták döntésüket, hogy a nyomorúságos körülmények között élő házaspár büntetlen előéletű. Ráadásul azonnal elismerték tettüket, és közreműködtek a hatóságokkal, ezért a bírák nem tartják indokoltnak, hogy továbbra is előzetes letartóztatásban maradjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!