Külföld

2009.08.05. 16:23

Megahtó fotók! Clinton hazavitte a két amerikai újságírót családjához

Washington - Elutazott szerdán Észak-Koreából Bill Clinton; szóvivőjének közlése szerint vele van az a két amerikai újságíró is, akiket négy hónapja vettek őrizetbe az észak-koreai hatóságok, s akiknek az elengedését a volt amerikai elnöknek előző nap sikerült elérnie a phenjani vezetésnél.

feol.hu

AClintont és kíséretét szállító repülőgép megérkezett Los Angeles-be. Sokáig könnyeztek az újságírónők és családjaik, mikor végre átölelhették egymást.

  


A fogságból kiszabadult két újságíró - az amerikai-koreai Euna Lee és a kínai-amerikai Laura Ling - a kaliforniai nagyvárosban hosszú idő után újra találkozhat a családtagjaival.

    


A volt amerikai elnök kedden érkezett váratlanul az észak-koreai fővárosba. Tárgyalt Kim Dzsong Illel, a sztálinista állam vezetőjével, észak-koreai híradások szerint bocsánatot kért az amerikai újságírók nevében. Néhány órával később a KCNA észak-koreai állami hírügynökség azt jelentette, hogy "a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság humanitárius politikájának és békeszeretetének" jeléül Kim Dzsong Il kegyelmet adott a két újságírónak, és szabadon engedik őket.
    

A washingtoni Fehér Ház hangsúlyozta, hogy a volt amerikai elnök magánúton járt Észak-Koreában. Az amerikai kormány cáfolta azokat az észak-koreai tömegtájékoztatásban megjelent híreket, amelyek szerint Clinton üzenetet vitt Phenjanba Barack Obama elnöktől.












KIM Dzsong Il észak-koreai vezető (b) beszélget Bill Clinton volt amerikai elnökkel


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!