Külföld

2010.09.08. 08:19

Fenyegetés a tükrön - nem volt bomba a repülőn

FMH - Valaki bombafenyegetést írt a thaiföldi légitársaság egyik repülőgépén található mosdó tükrére, így átkutatták a repülőt a Los Angeles-i nemzetközi reptéren.

MTI

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei szerdán közölték a hírt. Laura Eimiller FBI-szóvivő szerint a Thai Airways Bangkokból érkező járata biztonsággal leszállt a repülőtéren, 18 tűzoltókocsi állt készenlétben landoláskor. A gépet a repülőtér egyik távoli zugába irányították, és az utasokat leszállították a gépről. 
A thai gépen mintegy 200 utas volt.
Pijaszvaszti Amranand, a légitársaság elnöke szerint a repülőgép mosdójának tükrére valaki angolul, helyesírási hibákkal azt írta, hogy pokolgép van a fedélzeten. Az üzenetet egy órával a leszállás előtt vették észre. Az elnök szerint egyes jelek arra utaltak, hogy egy háborodott elméjű ember keze munkája lehet a figyelmeztetés.
Az utasok poggyászait tűzszerészek vizsgálják át, az utasokat és a legénységet kihallgatják.

Nem találtak robbanóanyagot

Nem találtak robbanóanyagot annak a thaiföldi utasszállító repülőgépnek a fedélzetén - közölték szerdán a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) illetékesei.
Laura Eimiller FBI-szóvivő elmondta: a Thai Airways Bangkokból érkező járata biztonsággal leszállt a repülőtéren, a thai gépen 171 utas és 18 fős legénység volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!