Külföld

2010.10.21. 05:43

Ejtőernyős gyilkosság szerelemféltésből

Brüsszel - Gyilkosság történt a levegőben, ezért a büntetés 30 év börtön - döntöttek csütörtökön Belgiumban annak a nőnek a bírái, aki az ítélet szerint szerelmi riválisát ejtőernyőjének manipulálásával ölte meg négy évvel ezelőtt.

MTI

A 38 éves Els Van Doren - aki ugyanazt a férfit szerette, mint most elítélt gyilkosa, Els Clottemans - 4500 méter zuhanás után halt szörnyet, mert az ernyőt nem tudta kinyitni.
Tárgyi bizonyítékokkal a vád nem tudta igazolni a magát mindvégig ártatlanak valló Clottemans bűnösségét, de az esküdtek meggyőződése szerint más nem lehetett a gyilkos.

Korábbi információk:

Bűnösnek mondták ki szerda este Belgiumban azt a nőt, aki a vádak szerint szerelmi riválisát ejtőernyőjének manipulálásával ölte meg.

Az akkor 38 éves áldozat - aki a most elítélt nővel közös szeretőn osztoztak - 4500 méter zuhanás után halt szörnyet, mert az ernyőt nem tudta kinyitni. A férfival együtt mindhárman ugyanannak az ejtőernyős klubnak a tagjai voltak.

Jóllehet közvetlen bizonyítékot a négy éve történt tragédia óta, így a bíróságon sem sikerült találni, az esküdtek a közel 200 tanú meghallgatása után egyöntetűen úgy ítélték meg, hogy helytállóak a vádak, amelyek szerint a most 26 éves Els Clottemans a felelős Els Van Doren haláláért, és a bűncselekményt szerelemféltésből követte el.

A bíróság csütörtökön dönt a büntetés mértékéről, az akár életfogytiglan is lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!