Külföld

2009.03.13. 10:14

Az interneten üzent a német öngyilkos ámokfutó fiú - cáfolta a rendőrség

<b>Wendlingen</b> - Cáfolta a német rendőrség azokat az infomációkat, mely szerint az ámokfutó Tim számítógépén olyan üzenetet találtak volna, melyekben a fiú világosan jelezte, hogy mire készül.

nincs nev

Talán megakadályozható lett volna a német vérfürdő, ha komolyan veszik a gyilkos fiatal internetes fórumon írt sorait - így szóltak a reggeli hírek.

Egy csütörtök esti tartományi belügyi tájékoztatón kiderült: a depressziós tünetekkel kezelt tizenéves Tim mindenről előre beszámolt egy internetes fórumon. 

„Van fegyverem, és azt holnap használni fogom, ez halálosan komoly dolog. Jegyezd meg a település nevét, Wendlingen” - áll a fórumban. Ezt egy bajor beszélgető partnerével közölte a fórumon a vérengzés előtti nap. A fiú azonban nem vette komolyan a fenyegetőzést. Csak a tragédia után beszélt erről apjának. 

Péntek reggelre fordult a kocka: mindent cáfolt a rendőrség, azt hangoztatva, hogy Tim Kretschmer számítógépén semmifajta ilyen internetes üzenetet nem találtak. A tartományi belügyminisztert és a helyi hatóságokat egyaránt rendkívül kínosan érintő ügy egyelőre még tisztázatlan, s nem tudni, hogy a merénylőnek tulajdonított üzenet hogyan kerülhetett az internetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!