Külföld

2012.03.12. 16:10

Az Anonymous csoport ismét blokkolta a Vatikán honlapját

Öt napon belül másodszor intéztek hackerek támadást a Vatikán honlapjának szervere ellen, így az egyházi állam hivatalos weblapja hétfőn délután több órán át nem volt elérhető.

MTI/APA

A támadás kihatással volt a Vatikáni Rádió honlapjára is.

Az Anonymous Italia csoport blogjának bejegyzése szerint a hackertámadás célja, hogy tiltakozzanak a rádióállomás Santa María di Galeriában (Rómától északra) található adóberendezésének "káros sugárzása" ellen. A Vatikáni Rádiót évek óta azzal vádolják, hogy műsorszóró antennájának sugárzása meghaladja a megengedett határértéket.

A környéken élők az utóbbi években arról számoltak be, hogy megszaporodtak a leukémiás (fehérvérűség) megbetegedések az adóberendezés közelében lakó családok körében. Emiatt többen bírósághoz fordultak. Ezt követően a Vatikán magától csökkentette az adók teljesítményét és a műsorszórási időt. A rádióadó illetékesei ellen a túl magas sugárzási szint miatt indított perben egy olasz bíróság végül felmentő ítéletet hozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!