Külföld

2009.06.23. 04:26

A legsúlyosabb metróbaleset Washingtonban - hat halott

FMH - Hat ember meghalt és több mint 70 megsérült hétfő délután Washingtonban, amikor egy metrószerelvény egy másikba ütközött.

feol.hu

A baleset a főváros északi részén, a Fort Totten felszíni állomásnál történt, 5 órakor; ez az egyik legforgalmasabb időszak.
Ez volt a legsúlyosabb baleset a washingtoni metróhálózat 33 éves történetében.
Adrian Fenty polgármester közlése szerint hat sérült állapota válságos. Fenty azt mondta, a katasztrófa úgy következett be, hogy az egyik szerelvény hátulról belerohant a másikba. A halottak között van az előbbi metró vezetője. 
    
A CNN hírtelevízió képsorai szerint az ütközés következtében az egyik szerelvény eleje rászaladt a másikra.
A helyi WTOP rádió közlése szerint a baleset a fővárosi metróhálózat piros vonalán, a Takoma Park és Fort Totten állomások között történt; egy hat kocsiból álló szerelvény kisiklott, úgy ütközött bele a másikba.
A helyszínre érkezett mentőalakulatok elkezdték szétvágni a metrókocsikat, hogy a bennragadt utasokat kiszabadítsák. A rádió szerint 9 utas szorult a roncsok közé. A környék kórházait értesítették, hogy készüljenek fel sérültek fogadására.
Candace Smith, a metróhatóság szóvivője "borzalmasnak" nevezte az összeütközött metrószerelvények látványát.
Legutóbb 1982-ben történt halálos metróbaleset az Egyesült Államok fővárosában; három ember halt meg, amikor egy szerelvény kisiklott.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!