Külföld

2008.12.09. 16:06

A 9/11-es per vádlottjai bűnösnek vallanák magukat

<b>Guantánamói-öböl</b> - Beismerő vallomást szeretne tenni a 2001. szeptember 11-i Amerika-ellenes terrortámadások miatt bíróság elé állított <em>Halid Sejk Mohamed</em> négy vádlott-társával - írja az Origo.

nincs nev

Bűnösnek szeretnék vallani magukat a szeptember 11-i terrortámadások ügyében - közölte a guantánamaói fogolytáborban tartott előzetes meghallgatásán Khalid Sejk Mohamed és négy társa. Ellenük a háromezer áldozattal járó amerikai terrorakció miatt folyik eljárás. 

Kirendelt védőügyvédeiktől azt kérik, hogy vonják vissza a védelmükre tett jogi lépéseket. Azonnali tárgyalást szeretnének, hogy megtehessék beismerő vallomásaikat. 

Az öt vádlott közül kettő esetében azonban egyelőre elmeszakértői vizsgálat folyik. Ez arról dönt, hogy alkalmasak-e bíróság elé állni, illetve azt is vizsgálják, hogy a vádlottak nem külső nyomás hatására akarnak beismerő vallomást tenni. 

Ha bűnösnek találják őket, mind az ötükre halálbüntetés vár. Egy esetleges hivatalos tárgyalás azonban csakis az új elnök, Obama beiktatása után várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!