Külföld

2011.10.13. 15:43

Elraboltak két spanyol segélymunkást Kenyában

Emberrablás áldozata lett az Orvosok határok nélkül (MSF) segélyszervezet két spanyol munkatársa csütörtökön Kenya keleti részén - közölte a helyi rendőrség, hozzátéve, hogy szerinte a tettesek szomáliai iszlamisták.

MTI

A két nőt a világ legnagyobb menekülttáborából, a szomáliai határtól 80 kilométernyire fekvő Dadaabból hurcolták el. Az 1991-ben létesített Dadaab voltaképpen menekülttáborok komplex rendszere, ahol összesen 450 ezer ember tengődik, többségében szomáliaiak, akik az éhínség és a háborúk elől menekültek el hazájukból.

Beszámolók szerint a támadók megállították az autót, amelyben a két segélymunkás ült, a sofőrt nyakon lőtték, és kirángatták a kocsiból, majd beültek és elhajtottak, nem megerősített hírek szerint Szomália irányába. A sofőr - egy kenyai férfi - súlyosan megsebesült, kórházban ápolják.

A hatóságok azonnal hajszát indítottak az emberrablók után. Egy helikoptert is bevetettek, de a tájékoztatás szerint a keresést nehezíti, hogy jelenleg szakad az eső a térségben.

Néhány héten belül ez volt a harmadik eset, hogy nyugatiakat rabolnak el Kenyában a szomáliai határ térségében. Szeptember közepén egy brit nőt, október 1-jén egy francia nőt hurcoltak el kenyai üdülőhelyekről. A hatóságok szerint a tettesek feltehetően a Dél-Szomália nagy részét ellenőrzése alatt tartó, radikális iszlamista al-Shabaab milícia fegyveresei voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!