Külföld

2011.08.30. 05:36

Hurrikán - Emelkedett a halálos áldozatok száma

Negyvennégyre emelkedett az Egyesült Államokban az Irén hurrikán halálos áldozatainak a száma.

MTI

Az Irén - amely ugyan már trópusi szélviharrá szelídült, mire elérte az Egyesült Államok északkeleti részét - összesen tizenegy szövetségi államban szedte áldozatait, de korábban tombolása a Dominikai Köztársaságban három, Puerto Ricóban pedig egy ember életét követelte.
Elvonulta után megkezdődtek helyreállítási és a kárfelszámolási munkák. Kedden katasztrófa sújtotta övezetekbe látogat Janet Napolitano belbiztonsági miniszter és Tom Vilsack, az agártárca vezetője. Útjuk Észak-Karolina és Virginia államokba vezet.  
A hétfő esti tájékoztatások alapján New Yorkot végül is nagyjából megkímélte a vihar, és az amerikai nagyvárosban már megkezdődött az élet visszatérése a megszokott kerékvágásba: megindult a forgalom mind a 22 metróvonalon és fogadnak gépeket a térség repülőterei is.
A kanadai határ mentén fekvő Vermont szövetségi államban azonban továbbra is siralmas a helyzet. A térségben 1927 óta nem mostanihoz fogható árvíz. Az állam lakosainak valószínűleg még jó ideig a vihar okozta károk felszámolásával kell küzdeniük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!