Külföld

2011.08.29. 05:07

Az Irén trópusi vihar elérte Kanadát

Heves viharokkal és özönvízszerű esőzéssel kísérve csapott le helyi idő szerint vasárnap délután Kanada atlanti-óceáni partvidékére és Québec tartomány délkeleti részére a gyengülőfélben lévő, és időközben trópusi viharrá lefokozott, de még mindig erőtől duzzadó Irén hurrikán.

MTI

Az Irén útjába kerülő övezetben máris csaknem 200 ezer kanadai háztartás maradt áramellátás nélkül. Óránként 10-15 milliméteres csapadék ömlik, a széllökésesek ereje eléri a 120-130 kilométer/órát.
 Robert Dutil, Québec tartomány belbiztonsági minisztere figyelmeztette a lakosságot, hogy nem holmi kis vihar érte el a térséget, hanem hatalmas szélviharral kell számolni. Ezért az emberek jobban teszik, ha az elkövetkező 24, 48 vagy akár 72 órában nem teszik lábukat az otthonukból - mondta  a miniszter.
A helyi meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a helyzet várhatóan hétfőn lesz a legveszélyesebb. Ekkor Montrealtól a keleti partvidékig és a Szent Lőrinc folyóig egy "folyóson" fog végigsüvíteni a szélvihar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!