Külföld

2011.07.14. 09:30

Szabadon engedték a pakisztáni mérnököt

Fogva tartói elengedték a Mol magyar olajvállalat pakisztáni leányvállalata, a Mol Pakistan egyik alvállalkozójának alkalmazottját és társát, akiket januárban hurcoltak el az ázsiai országban - közölte a Bloomberg hírügynökség Johannes Vetterre, a Mol egyik szóvivőjére hivatkozva csütörtökön.

MTI

A Mol Pakistan érintett alvállalkozójának egyik mérnökét és annak sofőrjét feltehetőleg iszlám szélsőségesek ejtették túszul január 20-án. Fegyveresek megtámadták az alvállalkozó egyik konvoját, amely az északnyugati országrészben fekvő Kohat várostól nyugatra lévő fúrási területről tért vissza a központi feldolgozó üzembe.
A támadásban az alvállalkozó két helyi alkalmazottja és négy rendőr életét vesztette, egy mérnököt és sofőrjét pedig elhurcolták.
Fazal Naím Han rendőrségi szóvivő már szerdán azt mondta a Bloombergnek, hogy a túszul ejtett mérnököt, Abdul Rasídot, valamint sofőrjét is szabadon engedték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!