Külföld

2011.07.07. 12:07

EBESZ-konferencia: vizsgálatot sürgetnek a koszovói szervkereskedelem ügyében

Átfogó és független nemzetközi ENSZ-vizsgálatot szorgalmaz a koszovói szervkereskedelem ügyében az EBESZ (Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet) Parlamenti Közgyűlése belgrádi ülésszakának határozattervezete, amelyet Szerbia terjesztett elő.

MTI

A dokumentumtervezet szerint az EBESZ "átfogó és független nemzetközi vizsgálatot - az ENSZ által és meghatalmazásával - sürget azoknak az emberrablásoknak és bűncselekményeknek a kiderítésére, amelyeket Koszovóban és Metohijában követtek el 1999-ben, azzal a céllal, hogy emberi szerveket távolítsanak és adjanak el".
 A szerb fővárosban a vasárnapig tartó tanácskozáson - amelyen 56 ország 250 parlamenti képviselője vesz részt - a  holland küldöttségvezető csütörtöki felszólalásában hatékony harcot és konkrét intézkedéseket sürgetett az emberi szervkereskedelem felszámolásáért, mert - mint kifejtette - "borzalmas bűncselekményekről van szó, amelyeknek véget kell vetni".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!