Külföld

2011.07.06. 11:23

A világ legnagyobb Krisztus-szobrát építenék meg a horvát tengerparton

A Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus szobornál is nagyobb, 39 méteres Jézus-szobor megépítését tervezik a horvátországi Splitben - jelentette szerdán a horvát sajtó.

MTI

Zeljko Kerum, a dalmát tengerparti város polgármestere elmondta a horvát tv-nek, hogy a szobor az elképzelés szerint a város fölé magasodó 180 méter magas Marjan-domb tetején épülne meg.
A polgármester, aki Horvátország egyik leggazdagabb embere, azt mondta, a Krisztus-szobor megépítésének költségeit ő maga állná, a városnak "egy kunájába" sem kerülne. A talapzatot nem számítva a riói óriás Krisztus-szobor 38 méter magas, a Swiebodzin nyugat-lengyelországi határvárosban tavaly emelt hasonló alkotás 36 magasra nyúlik fel.
Zeljko Kerum hozzátette, reméli, hogy a városi tanács többsége támogatni fogja azt a korábbi kezdeményezését is, hogy a spliti tengerparton állítsanak föl egy Horvátország néhai elnökének, Franjo Tudjmannak szentelt emlékművet. A polgármester pártja, a jobboldali Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) támogatja a tervet, míg az ellenzék közölte, egyetlen kormányfőnek sem kellene emlékművet állítani a tengerparton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!