Külföld

2011.06.25. 05:04

New York államban is házasodhatnak a melegek

New York állam lett Amerika hatodik és egyben legnépesebb szövetségi állama, ahol szabadon köthetnek házasságot az azonos neműek: az erről szóló törvényt helyi idő szerint péntek este szavazta meg az állam republikánus többségű szenátusa.

MTI

A szenátorok 33-29 arányban adták áldásukat a melegházasságokat engedélyező törvényre. Előzőleg, ugyanazon a napon a képviselőház is nagy többséggel elfogadta  a jogszabályt.
Miután a törvényt előterjesztő demokrata párti kormányzó, Andrew Cuomo aláírja a jogszabályt, 30 napra rá köthetnek házasságok homoszexuálisok az északi szövetségi államban.
A parlamenti jóváhagyás egy nappal az után született, hogy Barack Obama amerikai elnök arra biztatta a törvényhozókat egy adománygyűjtő rendezvényen, hogy támogassák a homoszexuálisok jogait. A melegházasságok legalizálásáért államról-államra folytatott harc fontos kérdéssé vált a 2012-es elnök- és kongresszusi választás előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!