Külföld

2011.06.30. 04:53

Lángokban áll egy fegyverraktár Bengázitól keletre

Tűz ütött ki csütörtök hajnalban egy fegyver- és lőszerraktárban Bengázitól 30 kilométerre keletre - közölték helyszínen tartózkodó újságírók.

MTI

 A helyszínre érkező mentők egyelőre nem bukkantak sem halottra, sem sebesültre. A tűzoltók teljes erőbedobással küzdenek a lángok megfékezéséért. A tűz oka egyelőre nem ismeretes. Több robbanás is történt.    
Környéken élők szerint a föld alatt kialakított bunkerekben nem csak lőszereket, hanem szovjet gyártmányú harckocsikat is tárolnak. Ez a felkelők kezén lévő legjelentősebb fegyverraktár a térségben.
Korábban Bengáziban arról számoltak be, hogy a várostól keletre robbanás hallatszott, de nem tudták a detonáció pontos helyét megállapítani.  
Ezt a fegyverraktárt március elején súlyos támadás érte, akkor két robbantásban legkevesebb 27 ember vesztette életét, több tucatnyian pedig megsebesültek. A támadók feltehetően a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű fegyveresek voltak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!