Külföld

2011.05.16. 07:42

Buddhista szerzetesekkel végzett egy pokolgép Thaiföldön

Két buddhista szerzetes meghalt, és két katona megsebesült egy út mentén elhelyezett pokolgép felrobbanásakor Thaiföld többségében muszlimok lakta déli részén hétfőn - közölte a helyi rendőrség.

MTI

Az árokba rejtett robbanóeszköz egy szerzeteseket szállító teherautó elhaladásakor lépett működésbe. A rendőrség szerint a házilag gyártott pokolgép mintegy 20 kilogrammot nyomott.
A gumiban gazdag, Malajziával határos Jala, valamint Narativat és Pattani tartományban az utóbbi időben fokozódott az erőszak. A szélsőségesek fő célpontjai a biztonsági erők, de a buddhista szerzeteseket sem kímélik.
Thaiföld déli határvidéke az egyik legveszélyesebb térség Ázsiában. 2004 óta több mint 4500 embert öltek meg: a hatóságok az autonómiáért harcoló maláj muszlimokat vádolják a támadásokkal. A terület az egyetlen muszlim többségű régió a főként buddhista Thaiföldön. A korábban Patani néven ismert független maláj muszlim szultanátus 1909-ben került thai fennhatóság alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!