Külföld

2011.05.20. 08:52

A Bodrogközben ér véget az MKP népszámlálási kampánya

Három dél-szlovákiai, bodrogközi település, Kistárkány, Királyhelmec és Borsi a helyszíne a Magyar Koalíció Pártja népszámlálási kampánya, a "Számolunk veled" utolsó napjának. A párt arra buzdította a szlovákiai magyarokat, hogy vállalják magyar nemzetiségüket a május 21-én kezdődő népszámláláson.

MTI

Május 2-án a nyugat-szlovákiai Szencen kezdődött és a kelet-szlovákiai tőketerebesi járásban található Borsiban, a Rákóczi-kastély előtt ér véget május 20-án, pénteken a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) országos népszámlálási kampánya.     A 19 nap alatt több ezer kilométert megtéve, közel száz helyszínen jártak az MKP politikusai fellépőikkel, a Langaléta Garabonciásokkal, emberek ezreinek adva át a népszámlálás üzenetét - mondta a Felvidék Ma hírportálnak Király Zsolt, az MKP népszámlálási kampányának koordinátora.
A "Számolunk veled" kampány célja az volt, hogy a vándorszínházak eszközeivel, színvonalas kulturális programokkal minél több embert biztassanak arra, hogy a népszámláláson vállalja magyarságát, magyar nemzetiségét, anyanyelvét.
A szervezők szerint a húsz-harminc perces műsor, melyben a fellépők által játékos formában rejtették el a népszámlálás fő üzenetét, kivétel nélkül mindenhol sikert aratott.
Az MKP kampányában arra is felhívja a figyelmet, hogy a szlovákiai magyarok bátran igényelhetik a magyar nyelvű kérdőíveket. Azokban a falvakban, városokban is, ahol a nemzetiségi arány nem éri el a húsz százalékot.
Szlovákiában a népszámlálás május 21-től június 6-ig tart. Az íveket elektronikus úton is ki lehet tölteni. Erre rövidebb az idő, május 21-től 29-ig adott rá a lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!