Külföld

2011.04.29. 04:50

Vilmos és Kate modern arcok, növelhetik a család népszerűségét

Az évtized, de talán az évszázad esküvőjét a televízión keresztül követi figyelemmel a Videoton FC egyik munkatársa, az angliai születésű David Rechnitzer.

Matók János

Feleségével és két gyermekével immár nyolc éve él hazánkban, s egy esztendeje annak, hogy a Videoton FC angol nyelvű honlapjának a szerkesztője David Rechnitzer. Született angol fiatalember, aki nagyon szereti, bolondul a futballért, s bár távol él hazájától, figyelemmel kíséri az ottani történéseket, így az egész világon nagy érdeklődéssel várt esküvőt is, amit a televízióban néz meg.


- Személy szerint nagyon örülök annak, hogy Vilmos herceg nőül veszi Kate Middletont,  akinek - miután évek óta együtt vannak - elég ideje volt arra, hogy megismerje a királyi család hagyományait, szokásait, azokhoz alkalmazkodjon. Az a véleményem, hogy ez a házasság fokozza majd a királyi család népszerűségét, hiszen a csinos Kate és Vilmos a család modern arcai. Ez a házasság éppen jókor köttetik a család és az ország szempontjából is - jelentette ki  David.
A kérdésre, amely szerint ki lesz a következő uralkodó, az alábbiakat mondta:
- Hosszú viták zajlanak arról, hogy kinek kellene követnie a trónon II. Erzsébetet, aki szerintem remek királynő és kitűnően látja el a feladatát. Angliában sokan Vilmost látnák szívesen, ám én azt gondolom, Károly hercegnek kell következnie majd a sorban. Főként azért, hogy Vilmos és Kate felhőtlenül élvezhesse a fiatalságát, s aztán később már  éretten és nyugodtan léphessenek a trónra. Mindennek megvan a maga ideje.


Visszatérve az esküvőre, David szerint a nagy izgalom nem hág olyan magaslatokba, mint 1982-ben - egyébként akkor született Kate Middleton -, amikor Vilmos szülei, Diana és Károly egybekeltek.
- A királyi család érzékenyen ügyelt arra, hogy a mostani  esküvő költségei ne legyenek túl magasak, hiszen Angliában is sokaknak csökkent az életszínvonala az elmúlt évek gazdasági válságának köszönhetően. A hagyományoknak ma már  egyébként  sincs olyan fontos szerepe, mint régebben -  ebben nagy szerepe van az újságoknak, illetve a királyi családról szóló különböző pletykáknak -, amit én azért sajnálatosnak tartok. Nyolc éve élek Magyarországon a feleségemmel, valamint a négy- és hétéves fiammal, akik kettős állampolgárok, de  nagyon szeretném, ha ők is megismernék majd a királyi családot. Elképzelhető, hogy egyszer majd Angliában élnek, s éppen Vilmos és Kate uralkodása alatt - fejezte be David.

Az esküvő után  partikat terveznek, táncra perdül egész Anglia

Az évek óta Dél-Angliában, a tengerparti Bognor Regis-ben élő Székesfehérvárról származó  fotográfus, Krajcz Krisztián lakóhelyén nem tapasztal  nagy felhajtást a királyi esküvő kapcsán.
-  Bár az egész ország izgatott, nálunk nincs különösebb hype Kate és William miatt, éljük  nyugodt életünket. A boltokban  itt is lehet mindenféle ajándéktárgyat kapni a királyi pár képével: bögréket, tányérokat, képeslapokat. Annál nagyobb őrület van a hírek szerint Londonban, de Skóciában, Walesben és Észak-Írországban is várják már a világraszóló lagzit! A britek a nagy napon országszerte utcára vonulnak, vagy otthonról nézik a tévé közvetítését. Az esküvő után országos partikat terveznek, táncra perdül Anglia. Éppen akkora eseménynek ígérkezik, mint annak idején Diana és Károly mennyegzője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!