Külföld

2011.04.04. 04:56

Bahrein - Feloldották a legnagyobb ellenzéki lap kiadásának tilalmát

A bahreini hatóságok vasárnap este feloldották a legnagyobb ellenzéki lap kiadásának tilalmát, miután a lap megmentése érdekében lemondott annak főszerkesztője és az ő két helyettese.

MTI

Az al-Vaszat azért nem jelenhetett meg vasárnap sem nyomtatott, sem elektronikus formában, mert a tájékoztatásügyi minisztérium szerint "etikátlanul" tudósított az országban zajló kormányellenes tüntetésekről. Március 26-a és 28-a között, amikor a legsúlyosabbak voltak a tiltakozó megmozdulások, olyan eseményekről tudósított, amelyek "nem történtek meg", és olyan személyek rendőrök általi megveretéséről írt, akik nem is léteznek - közölték.
 Miután a minisztérium elfogadta a szerkesztők lemondását, ismét engedélyezte a lap megjelenését. 
 Manszur al-Dzsamri főszerkesztő az amerikai hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta: azért mondott le, hogy tovább élhessen a lap, és alkalmazottainak is megmaradjon a megélhetése. "Nem akartam, hogy mások szenvedjenek amiatt, hogy boszorkányüldözés folyik ellenem" - jelentette ki.
A hatalmon lévő szunnita vezetés ellen kitört síita lázadás kezdete óta a bahreini katonai vezetés megszigorította a média és az internet ellenőrzését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!