Külföld

2011.01.05. 06:06

Tűzpárbaj egy kínai városban, több halott és sebesült

Két rendőr, egy segédrendőr, valamint egy korábbi bűncselekménnyel gyanúsított ember meghalt, hatan pedig megsebesültek egy kelet-kínai lövöldözésben - adta hírül a kínai média szerdán.

MTI

A hatóság emberei gyilkosság ügyében nyomoztak. Kedden, a déli órákban a Santung (Shandong) tartománybeli Tajan (Taian) városában a keresett személy fivérének lakására mentek, de kopogtatás után a lakásból tüzet nyitottak rájuk: négy rendőrt lelőttek, hármat halálosan megsebesítettek.
A tűzpárbaj után a két férfinak sikerült autóba szállnia és elmenekülnie a helyszínről - közölte a városi kormányzat szóvivője. A szökevények később még négy alkalommal cseréltek gépkocsit, úgy, hogy vezetőiket fegyverükkel autójuk átadására kényszerítették. Két civilt közben meglőttek.
Az üldözés során egy rendőrautóval történt ütközés után sikerült a fegyvereseket bekeríteni, a folytatódó tűzpárbajban további rendőrök sebesültek meg. Végül az egyik férfi öngyilkosságot követett el, a másikat elfogták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!