Külföld

2010.12.16. 11:10

Zendülés egy chilei büntetés-végrehajtási intézetben

Santiago de Chile - Legkevesebb nyolcvan fogoly és 18 őr megsebesült, miután zendülés tört ki helyi idő szerint szerda este a chilei főváros egyik büntetés-végrehajtási intézetében, ahol mintegy hétezer elítéltet tartanak fogva.

MTI

A rendőrök, akik gumilövedékekkel és gumibotokkal léptek fel a zendülőkkel szemben, csak órán múltán tudták ellenőrzésük alá vonni a helyzetet.
   
A chilei sajtó közlése szerint a lázongás állítólag azután kezdődött, hogy a foglárok át akarták kutatni a cellákat, tiltott eszközöket - mobiltelefonokat, fegyvereket, drogot - keresve. A hatóságok elmondták, hogy a foglyok szúróeszközökkel, kövekkel és éghető tárgyakkal támadtak az őrökre, s ruhákat és matracokat is felgyújtottak.
   
A chilei fegyintézetek rendkívül túlzsúfoltak, és a rácsok mögött igen feszült a hangulat. A kormány azt ígérte, hogy új börtönök építésével segít javítani a helyzeten, de az új létesítmények elkészülte még évekig tarthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!