Külföld

2010.11.24. 10:40

Munkások holttestére találtak az észak-koreai támadás után

FMH - Két férfi megégett holttestére leltek szerdán azon a dél-koreai szigeten, amelyet előző nap az észak-koreai tüzérség ágyúzott.

MTI

A dél-koreai parti őrség közlése szerint az újabb áldozatok hatvan év körüli építőmunkások voltak. Korábban a dél-koreai hatóságok arról számoltak be, hogy a Jonpjong-sziget elleni keddi támadásban két katona halt meg, 15 katona és három civil megsebesült. Az incidens az egyik legsúlyosabb volt a két Korea közötti 1950-1953-as háború óta.
Dél-Koreában a csapatok továbbra is teljes készültségben vannak. A hatóságok szerdán bejelentették, hogy megerősítik a  Jonpjong körüli területen lévő katonai erőiket, egyben megszakítják a segélyek szállítását Észak-Koreának. 
A szerdai dél-koreai lapok háborús bűntettel vádolták meg Észak-Koreát a történtek után. A Csoszun Ilbo napilap szerint Phenjan kést szegezett torkukhoz, de Dél-Korea határozottan és pontosan visszavág az északi támadásokért. A lap szerint még háborús időkben is bűntettnek minősül lakott területek támadása. Határozott fellépés szükséges az ellenséggel szemben, és nagyobb veszteséget kell mérni rá, mint az általa okozott kár - vélekedett az újság. 
A Donga Ilbo című lap szerint a veszett kutyát furkósbottal lehet a legjobban megfékezni. A Dzsungang Ilbo című  szöuli napilap elvakult cselekedetnek nevezte az észak-koreai ágyúzást, amelyre határozott választ kell adni. Nem lehet megbocsátani a polgári lakosság elleni támadást. Az újság hozzátette: még élénken élnek a koreai háború emlékei, de a mostani agresszió ismételten megerősíti azt a szomorú tényt, hogy egy ilyen tragédia bármikor megismétlődhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!