Külföld

2010.09.17. 10:38

Késsel öltek meg egy pakisztáni politikust Londonban

Karacsi- Megállt az élet pénteken Pakisztán legnagyobb városában, Karacsiban, miután előző este késsel megölték a helyi vezető párt egyik képviselőjét Londonban.

MTI

 A benzinkutak, piacok és iskolák bezártak, és leállt a tömegközlekedés is, ahogy az Imrán Fárúk meggyilkolásáról szóló hírek terjedni kezdtek.
   
Az 50 éves Fárúkot londoni háza előtt, több késszúrással ölték meg csütörtök este. Egyelőre nem tudni, hogy a gyilkosság politikai indíttatású volt-e. Fárúk az egyik legfőbb pakisztáni párt, a Muttahida Kaumi Mozgalom (MQM) tagja és egykori főtitkára volt, de 1992 óta a párt más vezetőivel együtt önkéntes száműzetésben élt a brit fővárosban, mivel a pakisztáni hatóságok terrorizmussal vádolták.
   
Az MQM az Indiából bevándorolt, urdu nyelven beszélő népcsoportot képviselő és erősen tálibellenes párt, a karacsi koalíció vezetője, és a szövetségi kormánynak is fontos tagja.
   
Ha a brit rendőrségi vizsgálat a párt politikai ellenfeleivel hozza összefüggésbe a történteket, az erőszakhoz vezethet Karacsiban, ahol már hosszú előtörténete van annak, hogy magas rangú tisztségviselők meggyilkolását bosszúból elkövetett gyilkosságok, gyújtogatások és más erőszakcselekmények követik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!