Külföld

2010.06.18. 07:39

Késelő ámokfutó sebesített meg járőkelőket

FMH - Egy 19 éves fiatalember tizenegy embert megsebesített az utcán, egy középkorú asszonyt pedig halálosan megszúrt Dél-Kínában.

MTI

A kuangcsoui (Guangzhou) napilap pénteken azt írta, a bűncselekmény gyanúsítottját a rendőrség őrizetbe vette. Az esetről egyelőre csak annyit tudni, hogy Kuangcsou külvárosában, fényes nappal történt, még szerdán. Az indítékról, illetve az elkövető és a sértettek személyéről nem közöltek további részleteket.
Március óta sorozatos - többnyire óvodai, iskolai - késelésekben, illetve egy kalapácsos támadásban legkevesebb 27-en meghaltak, mintegy 80-an megsebesültek Kínában. Az esetek viszonylag sűrű egymásutániságából egyes szakemberek arra következtetnek, hogy a médianyilvánosság gerjesztheti a hasonló bűncselekmények elkövetését.
A tettesek egy része öngyilkosságot követett el, a többit halálra ítélték, s a legsúlyosabb ítéleteket eddig másodfokon helybenhagyták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!