Külföld

2010.05.04. 18:00

Times Square-i merényletkísérlet: letartóztatás Karacsiban

FMH - A pakisztáni titkosszolgálattól származó keddi információk szerint Karacsiban letartóztattak "legalább egy" férfit a Times Square-i merényletkísérlet kapcsán.

MTI

Az egyik forrás szerint az illető a New Yorkban elfogott Faisal Shahzad barátja. Egy másik, szintén névtelen forrás több letartóztatásról adott hírt. Vádat még nem emeltek senki ellen.
Shahzadot hétfőn vették őrizetbe a Kennedy repülőtéren: egy Dubajba induló, már a kifutópálya felé mozgó gépen volt, amelyet megállítottak a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei, hogy leszedhessék róla. A nyomozás során kiderült, hogy a 30 éves férfi februárban tért vissza az Egyesült Államokba Pakisztánból, ahol öt hónapot töltött. Járt ezalatt Pesavarban is; a város az úgynevezett törzsi területek "kapuja", az iszlamista szélsőségesek egyik fellegvára. Az azonban egyelőre csak spekuláció, hogy Shahzad kapcsolatban állt valamelyik terrorista csoporttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!