Külföld

2010.04.08. 18:55

Lövöldözés kezdődött csütörtök este a kirgiz fővárosban

FMH - A kirgiz elnök bejelentése után - amely szerint nem mond le a hatalomról - lövöldözés kezdődött Kirgizisztán fővárosában, Biskekben.

MTI

A lövöldözés néhány órával azután robbant ki, hogy Kurmanbek Bakijev elnök, aki a szerdai zavargások elől vidékre menekült, közölte: nem mond le a hatalomról.
Helyszíni tudósítók szerint egyelőre nem lehet megmondani, mi történik. Nem világos, hogy az átmeneti kormány által ellenőrzött biztonsági erők Bakijevhez hű fegyveresekkel vívnak-e tűzpárbajt, vagy egyszerűen csak a fosztogatókat akarják elriasztani.
A város legtöbb házában, köztük a szállodákban is, kikapcsolták a villanyt, attól tartva, hogy a világos ablakok célpontként kínálják magukat a lövöldözőknek.
Az Interfax orosz hírügynökség a kirgiz www.24.kg hírportálra hivatkozva arról számolt be, hogy a lövések a biskeki rendőr-főkapitányság felől hallatszanak. A főkapitányságot csütörtökön több száz ember próbálta elfoglalni, de az épületet őrző rendőrök hang- és fénygránátokkal, valamint könnygázzal visszaszorították a támadókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!