Külföld

2010.03.18. 12:08

Több száz métert zuhant egy busz Nepálban

FMH - Folyóba zuhant egy autóbusz csütörtökön reggel Nepálban, a balesetben legkevesebb 24-en meghaltak és sokan eltűntek.

MTI

A busz a hegyi útról lecsúszva mintegy 150 (egyes források szerint 300) métert zuhant, mielőtt a Karnali folyóba csapódott Pipalbot faluban, Katmandutól mintegy 400 kilométerrel nyugatra. A halottak között két gyermek is van.
Tíz sérültet - egyes értesülések szerint kritikus állapotban - kórházba szállítottak. Arról, hogy hányan utaztak a buszon, ellentmondásosak a jelentések. Kilenc személyt nyilvánítottak hivatalosan is eltűntnek. Korábbi rendőrségi becslés szerint a buszon 60-70-en utaztak, többen a jármű tetején.
Az eltűnteket feltételezések szerint vagy elsodorhatta a gyors folyású folyó, vagy a még mindig a mederben található roncsban rekedtek. A helyszínen mentőosztagok kutatnak további túlélők és holttestek után. Nepálban több hasonló baleset az utak és a járművek rossz állapota miatt következett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!