Külföld

2010.02.12. 06:01

Túlzsúfolt bárkán próbáltak menekülni Haitiról

FMH - Csónakos Haiti menekülteket állítottak meg a Bamaha-szigeteknél, az emberek az USA-ba próbáltak eljutni, de vissza szállították őket.

MTI

Ez volt az első eset, hogy a Haitit romhalmazzá változtató januári földrengés óta emberek tengeri úton távoztak illegálisan az országból, és  próbáltak meg feltehetően eljutni az amerikai partokig. A tíz méter hosszú bárkán hetvennyolcan zsúfolódtak össze.
A csoportot Bahama-szigeteki katonák állították meg, miután az még szombaton szigetcsoportjuk közelébe ért. Értesítették az amerikai hatóságokat. Ezt követen az amerikai parti őrség egyik hajója vette fedélzetére a csónakos menekülteket, hogy visszaszállítsa őket Haitiba. 
Washington már a természeti katasztrófa után figyelmeztette az  illegálisan amerikai területre bejutni kívánó haitiakat: ne számítsanak arra, hogy befogadják őket az Egyesült Államokban, hanem azonnal hazaküldik őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!