Külföld

2010.02.08. 21:10

Timosenko nem adja fel, megóvják a választást

FMH - A vasárnapi ukrajnai elnökválasztáson alulmaradt kormányfő pártja, a Julija Timosenko Tömbje (BJuT) megóvja az eredményt a bíróságokon és a választási bizottságokban - közölte hétfőn az UT-1 közszolgálati televízióban Oleh Ljasko, a párt parlamenti képviselője.

MTI

Ljasko hangsúlyozta, a BJuT minden tőle telhetőt megtesz, hogy ne lehessen eltorzítani a választási eredményeket. A BJuT szerint Donyeck és Luhanszk megyében, továbbá a Krímben legalább egymillió szavazólapot meghamisítottak a nem végleges hivatalos eredmények szerint győzelmet arató Viktor Janukovics ellenzéki pártvezető javára.
Ljasko közölte: a párt most gyűjti össze a vonatkozó dokumentumokat és a bíróságokhoz fordul.
Előzőleg Olekszandr Turcsinov miniszterelnök-helyettes, Timosenko kampányfőnöke jelentette be, hogy a kampánycsapaton belül jogászok elemzik a törvénysértéseket.
A BJuT parlamenti frakciója a kormányfő és a frakció teljes vezetősége részvételével ülést tartott hétfő este - közölte Andrij Skil, a BJuT parlamenti képviselője, aki a napirendről nem beszélt.
A szavazatok 99,58 százalékának feldolgozása után Viktor Janukovics a szavazatok 48,83 százalékát, Julija Timosenko pedig 45,59 százalékát kapta.  A szavazók 4,37 százaléka egyik jelöltet sem támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!