Külföld

2010.02.23. 13:12

Sár temetett maga alá több tucat embert Indonéziában

FMH - A heves esőzések miatt fellazult talaj temetett maga alá teaültetvényen dolgozókat Indonéziában. A katasztrófának legalább 60-70 halottja van.

MTI

A természeti csapás a főváros Jakartától délre fekvő Bandung körzetében történt. Imron Yunus rendőr alezredes, a terület parancsnoka elmondta, hogy a hegyvidéki Ciwidey településen az elmúlt napok heves esőzése miatt lazult fel a talaj, amely azután rázúdult több tucat lakóházra, irodákra és üzemépületekre. A sár a szemtanúk szerint két futballpályányi területet borított be.
Az áldozatok felkutatására mentőalakulatokat és nyomkereső kutyákat vezényeltek a helyszínre. Nehézgépek egyelőre nem állnak rendelkezésre, ezért a parasztok kerti szerszámokkal és puszta kézzel  próbálják elérni a több tonna iszap és törmelék alá került társaikat. A legfrissebb jelentések szerint még csak öt holttestet sikerült kiásni, a többi áldozatot eltűntként tartják nyilván. A mentők ötszáz hajléktalanná vált személyt ideiglenes lakhelyre szállítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!