Külföld

2010.02.17. 14:21

Dubaji gyilkosság: Liberman szerint nem a Moszad a felelős

Nincs ok azt feltételezni, hogy az izraeli elhárítás áll a dubaji gyilkosság mögött - jelentette ki szerdán az izraeli külügyminiszter.

MTI

"Nem tudom, miért kell tényként elkönyvelni, hogy Izrael vagy a Moszad használta a hamis útleveleket és brit állampolgárok személyazonosságát" - mondta a katonai rádiónak Avigdor Liberman.
A politikus ugyanakkor nem volt hajlandó sem cáfolni, sem megerősíteni Izrael érintettségét az ügyben. "Izrael sohasem válaszol, soha nem erősít meg, és nem is cáfol" ilyen híreket - mondta, hozzátéve, hogy most sincs ok ennek a politikának a megváltoztatására. A külügyminiszter azt is kijelentette, hogy nem kell esetleges diplomáciai válságtól tartani Nagy-Britanniával vagy más országokkal.
Dahi Halfán tábornok, Dubaj rendőrfőkapitánya hétfőn közölte, hogy 11, európai útlevéllel rendelkező személy, köztük egy nő vett rész a Hamász palesztin radikális mozgalom egyik vezetőjének meggyilkolásában. Mahmúd Abder-Raúf al-Mabhúhot, a Hamász egyik katonai parancsnokát, a mozgalom politikai bizottságának tagját január 20-án Dubajban gyilkolták meg. Halfán tábornok nem zárta ki, hogy "az izraeli külföldi hírszerző szolgálatnak (Moszad) vagy más feleknek közük van a gyilkossághoz".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!