Külföld

2010.01.08. 20:20

Gépfegyverrel megtámadták a togói csapatbuszt

Francia sajtóértesülések szerint gépfegyverrel megtámadták Angolában a vasárnap rajtoló Afrika Kupára készülő togói labdarúgó-válogatottat szállító autóbuszt.

MTI

A beszámolók egyelőre különböző információkat közölnek, de abban egybehangzóak, hogy több játékos megsérült, Thomas Dossevi csatár úgy nyilatkozott az RMC nevű rádióállomásnak, hogy több társa "rossz állapotban van". A togóiak legjobbja, a Manchester Cityt erősítő Emmanuel Adebayor nem sérült meg a támadásban.
Egy másik futballista, Alaixys Romao szerint összesen hét embert találtak el a lövöldözésben, ebből kettő futballista:
 "Sokkhatás alatt vagyunk. Amennyire tudom a sofőrt, a csapatorvost, a segédedzőt, a kapusedzőt, a delegáció egyik tagját és két játékost találtak el" - mondta a Grenoble futballistája.
Az RMC ugyanakkor más forrásból úgy értesült, hogy három futballista sérült meg: Serge Gakpe, Serge Akakpo és Kodjovi Obilale. Továbbá egyes hírek szerint a sofőr életét vesztette.
Dossevi elmesélése szerint minden rendben ment az úton számos rendőr kísérte a buszukat, de egyszer csak hirtelen tűz alá vették a járművüket, s legalább negyedórán át az ülések alá bújtak, hogy mentsék magukat, mire elmúlt a veszély.
A togóiak a szomszédos kongói edzőtáborukból utaztak Angolába, ahol vasárnap rajtol a torna. Togo először hétfőn lépne pályára Ghána ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!