Külföld

2010.01.04. 10:59

Akasztás erőszak és gyilkosság miatt

FMH - Tizenkét nőt erőszakolt meg és hetet megölt az a három férfi, akiket hétfőn akasztottak fel Iránban. Ez volt az idei első kivégzés, amelyről hírt adott a média.

MTI

Az eset a Teherántól délre fekvő Varáminban történt - jelentette az IRNA hivatalos iráni hírügynökség hétfőn. A kivégzett férfiak egyike afgán állampolgár volt. A Varámin börtönében végrehajtott kivégzések voltak az elsők 2010-ben, amelyekről a média hírt adott.
Iránban 2009-ben legkevesebb 270, 2008-ban pedig 246 ember végeztek ki a francia hírügynökség által helyi sajtóértesülések alapján összeállított statisztika szerint. Ezek szerint Kína után Irán a második ország az egy év alatt végrehajtott kivégzések számát tekintve. 
Az emberölést, a nemi erőszakot, a kábítószer-kereskedelmet és a házasságtörést a legsúlyosabb büntetéssel sújthatják Iránban, ahol a hatóságok elengedhetetlennek tartják a törvény szigorú alkalmazását a közrend fenntartásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!