Külföld

2009.11.13. 05:45

Robbantás a hírszerzőknél, tíz halott

FMH - Nagy erejű pokolgép robbant pénteken a legfőbb pakisztáni hírszerző szolgálat pesavari épületénél.

MTI

A háromemeletes épület jelentős része összedőlt. Az újabb hírek szerint legalább tízen meghaltak, s harmincöten megsebesültek.  
Ez a hírszerző szolgálat fontos szerepet játszik az Afganisztánnal határos pakisztáni térségben zajló terrorellenes hadművelet irányításában. A kormányerők október közepén indították meg offenzívájukat a helyi tálib erők dél-vazirisztáni állásai ellen. Utóbbiak viszont azóta számos pokolgépes merényletet hajtottak végre különböző pakisztáni célpontok ellen, így próbálva bosszút állni a hadműveletért, s az akció leállítására kényszeríteni a kormányzatot. Az iszlámábádi vezetés viszont többször is leszögezte: a véres merényletek nem befolyásolják politikáját, s folytatják az offenzívát.
Nem sokkal a pesavari robbantás után pokolgép robbant Bannu város egyik rendőrőrsén, szintén Pakisztán északnyugati részén. A jelek szerint öngyilkos merénylet történt. Itt három rendőr halt meg, öt másik megsebesült.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!