Külföld

2009.10.06. 14:17

Később kezdődik Karadzic pere

FMH - A tervezettnél két nappal később, október 21-én kezdődik Radovan Karadzic volt boszniai szerb vezető pere a volt Jugoszlávia területén elkövetett háborús bűnöket vizsgáló Nemzetközi Törvényszéken - jelentette be a testület egyik bírája kedden Hágában.

feol.hu

O Gon Kvon bíró adminisztratív okokkal magyarázta a késést. Továbbra sincs szó tehát arról, hogy helyt adtak volna Karadzic kérésének, miszerint a kezdést legalább tíz hónappal el kell halasztani a perirat vaskossága miatt. A 13 év bujkálás után tavaly nyáron elfogott vádlott szeptemberben folyamodott a törvényszékhez a jókora halasztásért.
 A boszniai szerbek volt politikai vezetője ellen 11 vádpontot fogalmaztak meg az 1992 és 1995 között dúlt boszniai háború kapcsán. Ezek közül kettőben - a 10 ezer ember életét kioltó szarajevói ostrommal, valamint a 8 ezer srebrenicai muszlim kivégzésével foglalkozóban - népirtással vádolják.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!