Külföld

2009.09.10. 12:41

Euró milliárdok az éghajlatváltozás elleni harcra

FMH - Javasolta csütörtökön az Európai Bizottság, hogy az Európai Unió 2020-ig évente 2-15 milliárd euróval támogassa a fejlődő országok küzdelmét az éghajlatváltozás ellen, amennyiben a klímavédelemről év végén tartandó nagyszabású nemzetközi konferencián "ambiciózus megállapodás születik".

feol.hu

Csütörtökön kiadott közleményében a brüsszeli bizottság úgy becsülte, hogy a harmadik világban 2020-ra évi száz milliárd euróra is emelkedhet a szükséges klímavédelmi projektek finanszírozási igénye. 
José Manuel Durao Barroso, az uniós testület elnöke egyúttal jelezte, az EU-nak továbbra is meg kell tartania vezető helyét a klímaváltozás elleni harcban.
Fejlődő országok ugyanakkor arra figyelmeztettek, nem csatlakoznak az év végi megállapodáshoz, ha a nyugati világ nem lesz kellőképpen nagyvonalú a támogatásukban. 
Környezetvédelmi szervezetek képviselői pedig már a brüsszeli terv előzetes kiszivárogtatásakor kevesellték a bizottsági javaslatban szereplő összegeket.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!