Külföld

2009.08.18. 17:50

Egy fiatal erdélyi író nyert a BBC nemzetközi rádiójáték-pályázatán

Székely Csaba marosvásárhelyi fiatal író nyerte meg a BBC brit közszolgálati médium nemzetközi rádiójáték pályázatának legjobb európai drámáért járó díját a Do You Like Banana, Comrades? (Ízlik a banán, elvtársak?) című művével.

feol.hu

A BBC World Service és a British Council közös pályázatát kétévente hirdetik meg két kategóriában: angol anyanyelvű-, illetve az angolt idegen nyelvként használó szerzők számára. A résztvevőktől 60 perces, legfeljebb hatszereplős drámákat várnak.
 A Marosvásárhelyi Színházművészeti Egyetem - amelynek jelenleg hallgatója a fiatal író - keddi közleménye szerint több mint ezer pályamunka érkezett, ezek egynegyede Európából.
Az erdélyi író darabjának főszereplője egy londoni elmegyógyintézetben meséli el emlékeit a rendszerváltás előtti és utáni Romániáról.
Székely Csaba a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem angol-magyar szakán végzett, 2004-ben publikálta Írók a ketrecben című irodalmi paródiákat tartalmazó kötetét. Négy évig dolgozott A Hét című lapnál, jelenleg az Erdély FM rádiónál szerkesztő és műsorvezető. A szerző nem zárja ki a magyar nyelvű változat megírásának a lehetőségét, amennyiben érdeklődés mutatkozik a hangjáték otthoni közlésére, bemutatására.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!