Külföld

2009.07.20. 18:25

Négy amerikai katona halt meg Afganisztánban

Újabb négy katonát vesztettek Afganisztánban a NATO vezette nemzetközi biztonsági erők (ISAF).

feol.hu

A ISAF hétfői közleménye szerint a katonák egy út menti  robbantásos rajtaütésben haltak meg a közép-ázsiai ország keleti részében.
Az ISAF parancsnoksága sohasem nevezi meg az elesettek állampolgárságát. Az amerikai haderő szóvivője, Robert Carr őrnagy azonban elmondta, hogy amerikai katonákról van szó. Halálukkal ötvenötre emelkedett a nemzetközi csapatok e havi vesztesége. Július így már most a legtöbb halálos áldozattal járó hónap az afganisztáni művelet kezdete óta.
A NATO vezette afganisztáni erők vesztesége főként azért ugrott meg, mert a brit és az amerikai kontingens két nagyszabású műveletbe kezdett, hogy biztonságot teremtsen a déli Hilmend tartományban, amelyet nagyrészt a lázadó tálib erők ellenőriznek.
Az amerikai hadsereg különösen súlyos veszteségeket szenvedett: a hónap eleje óta legkevesebb harmincan estek el, hárommal többen mint 2008 szeptemberében, amikor az eddigi legtöbb amerikai katona vesztette életét Afganisztánban.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!